Analysera fastigheter snabbt och enkelt; hitta nya affärsmöjligheter!

Ta en tittBoka demo

Vad gör Datscha?

Datscha erbjuder tjänster för analys av fastigheter. Vi köper och samlar in fastighetsrelaterad data från marknadens bästa informationsleverantörer. Vi strukturerar, matchar, aggregerar och tillgängliggör datan i vårt intuitiva, prisbelönta, gränssnitt så att du snabbt kan hitta allt du söker i en och samma tjänst. Dessutom kan du nu ladda upp din egen data i Datscha och därigenom möjliggöra nya analyser, insikter och affärsmöjligheter.

All fastighetsdata på ett ställe

Snabbt, enkelt och effektivt

Skapar fler affärsmöjligheter

Hur det fungerar

tjänster hur det fungerar

1. Insamling av data

Vi köper och samlar in all data om fastigheter från marknadens bästa leverantörer och via egen research.

2. Matchning och aggregering

Vi gör jobbet åt dig genom att strukturera, matcha och aggregera all insamlad rådata om fastigheter.

3. Analys och affärsmöjligheter

Våra smart paketerade funktioner med prisbelönt, intuitivt gränssnitt är skapat för att du snabbt ska kunna tillgängliggöra dig informationen och göra väl underbyggda analyser av kommersiella fastigheter med våra tjänster.

Datscha i din mobil

Ladda ner appen Datscha Mobile.

Passa på att prospektera när du är ute och går på stan. Nu har du även tjänster för fastigheter i din mobil. Fota en fastighet du har framför dig när du är inne i Datscha Mobile så får du smidigt upp information om den kommersiella fastigheten direkt i din mobil. Bland annat kan du läsa mer om:

  • vem som äger fastigheten du står framför
  • hur länge fastigheten har ägts av nuvarande ägare
  • vem som är hyresgäst i fastigheten

Hitta nya affärsmöjligheter genom att kolla upp fastighetens hyresgäster, antal anställda som finns i fastigheten samt vilken bransch hyresgästen verkar i. Du kan även utforska jämförbara transaktioner där du står. Appen finns i AppStore och Google Play.

Läs mer om Datscha Mobile.

Datscha Mobile fastigheter tjänster

Moduler

fastighet tjänster

Fastighet

Detaljerad fastighetsinformation I Datscha Fastighet söker du enkelt efter en viss fastighet via beteckning, adress eller karta. Du kan även söka efter en viss typ av fastighet. Informationen omfattar bland annat storlek, typ av fastighet, adress och taxeringsinformation. I Datscha finns detaljerad information om ca 370 000 kommersiella fastigheter i Sverige, inklusive bostadshyreshus. Att söka efter fastigheter och dess information är både enkelt och kraftfullt i Datscha. Hyreshusenheter...

Läs mer

En ikon som visar du söker ägare

Sök ägare

Datscha Ägare är verktyget för att snabbt kartlägga ägarstrukturen till en fastighet. Här kan du få information om ett bolags fastighetsbestånd och koncernstruktur på bara några sekunder. Du får all betydelsefull information för att du ska kunna prospektera bättre och göra omvärldsanalys. Datscha Ägare visar en fastighets ägare, den yttersta ägaren, komplett koncernstruktur och alla fastigheter som den aktuella organisationen äger. Datscha visar tydligt hur ägarskapet ser ut och hur bolagets...

Läs mer

En ikon som visar diagra

Marknadsinformation

Datscha gör det enkelt för dig att få koll på marknaden och dess olika parametrar. Marknadsinformation innehåller detaljerad information om alla kommersiella fastigheter, inklusive hyresbostäder, i Sverige. Nu kan du enkelt svara på t.ex. vad genomsnittliga kontorshyran är i Karlskrona eller vilken direktavkastning som gäller för bostäder i B-läge. Att få fram relevant och bra marknadsinformation har traditionellt varit en svår uppgift. Datscha har gjort det enkelt genom att möjliggöra denna...

Läs mer

Transaktion

Datscha Bolagstransaktion bevakar den kommersiella transaktionsmarknaden åt dig. Vi ger dig en snabb överblick över de senaste fastighets-transaktionerna med information om fastighet, köpare, säljare och pris. Mer än 80 procent av alla fastighetstransaktioner på den svenska fastighetsmarknaden sker genom att man säljer bolaget istället för att använda sig av en klassisk lagfartsändring. Det innebär att alla dessa transaktioner saknas i de vanliga “ortsprissystemen”. Med Datscha...

Läs mer

värdering

Värdering

Datscha Värdering är verktyget för att beräkna marknadsvärdet för en eller flera fastigheter. Vi har byggt en modul där du kan fokusera på de värdebärande parametrarna istället för att bygga avancerade formler i en kalkylmodell. Datscha Värdering förenklar fastighetsvärderingen samt adderar funktioner som inte går att utföra i Excel, t ex automatiskt uppdatera en kalkyl med den senaste marknadsinformationen eller visa fastighetsbeståndet på karta. I Datscha har du alla möjligheter...

Läs mer

hyresgäst tjänster fastighet

Hyresgäst

Med Datscha Hyresgäst kan du snabbt prospektera hyresgäster i alla kommersiella...

Läs mer

ikonen för Customer Insight tjänster fastighet

Customer Insight

Med Customer Insight får du nu möjlighet att samla all fastighetsrelaterad data på ett ställe. Efter många år i branschen har vi upptäckt att många sitter med värdefull data som inte används till sin fulla potential. Vi har därför utvecklat tjänsten Customer Insight som ger dig möjlighet att visualisera och dela din data med kollegor. Datan matchas dessutom med vår underliggande data vilket gör att du får bättre sökmöjligheter och överblick vid visualisering. Du kan till exempel ladda upp din...

Läs mer

insamling av data tjänster fastigheter

Insamling av data

Vi investerar varje år stora summor i inköp av fastighetsdata och i vårt interna researchteam. Vi samlar in data från marknadens ledande informationsleverantörer. Samarbeten och partnerskap är strategiskt viktigt för oss i vår strävan och vision om en transparent fastighetsmarknad. Datscha är alltid uppdaterat med den senaste, mest högkvalitativa datan. Läs mer här

Läs mer

Kartgränssnitt

Vårt prisbelönta kartgränssnitt gör det möjligt för dig att få en snabbare överblick. Du hittar enkelt och kan visa en eller flera fastigheter, fastighetsgränser, visualisera bestånd och söka fram hyresgäster.

+1000 företag använder Datscha

För fastighetsägare & investerare

Med Datscha kan du enkelt benchmarka dina innehav. Hitta potentiella affärer snabbare, säkra upp beslutsprocessen samt få ner...

För banker

Utöka din kunskap om marknaden, imponera på dina kunder, spara tid och hitta fler affärsmöjligheter.

För konsulter

Hitta affärsmöjligheter, ta bättre beslut och visualisera dina kunders portfölj mer effektivt.

Övriga fastighetsproffs

Bli mer effektiv och hitta snabbare informationen du söker om fastighetsbranschen.

Kunder om Datscha

customer testimonial Danske bank

«Customer Insight hjälper oss på Danske Bank att utföra snabba analyser av mycket data! Vi lägger enkelt in information om våra värderingar samt externa värderingar som vi fått nys om. Det är toppen att kunna söka på aktuell jämförelsedata, exempelvis värderingar inom ett specifikt område som har en Yield på X% och en Marknadshyra på minst Y kr/kvm.»

DAVID WESTERLING STOCKENSTRAND
Head of Property Valuation Sweden Danske Bank

«Vi på Tenant & Partner använder oss dagligen av Datscha i vårt arbete. Customer Insight hjälper oss att samköra och jämföra vår egen information med Datschas. Vi kan visualisera vår information på en karta, dela den internt och komplettera med Datschas information. Det möjliggör snabbare och skarpare analyser vilket effektiviserar vardagen för oss och våra kunder.»

JULIA HEDENSTRÖM OCH ANNA ENGBLOM
Tenant & Partner

Niclas Sundgren Liljewall arkitekter

«I tidiga skeden utvecklar vi projektmöjligheter tillsammans med våra kunder. I arbetsprocessen stärker vi våra analyser genom att använda Datscha.
Verktyget ger oss möjligheten att förstå våra kunders förutsättningar på marknaden och genom detta kan vi träffa mer rätt i våra förslag.»

NICLAS SUNDGREN
VD Liljewall arkitekter 

Balco använder Datscha och har bokat en demo

«Vi använder Datscha för att proaktivt arbeta med våra kunders bestånd och för att hitta information om flerbostadshus genom fastighetssök. Via scenario-funktionen får vi en tydlig bild av effekterna av en investering som vi enkelt med hjälp av grafer och rapporter kan presentera för kunderna.»

STEPHAN PALMGREN
Affärsområdeschef Balco AB

johan wejdemark har bokat en demo av Datscha

«Genom Datscha säkerställer vi som branschorganisation och ledande förvaltare att vi har korrekt samt aktuell data. Datscha Insight ger oss möjligheten att kombinera egen information med ’Datscha-data’, det resulterar i att vi tar strategisk höjd i utvecklingen av vår kunds affär.»

JOHAN WEJDMARK
Utvecklingschef Fastighetsägarna Stockholm

Forum Fastighetsekonomis logga visar att de har bokat en demo av Datscha

«Vi använder Datscha Insight sedan flera år och ser tack vare det tydlig information bland annat direkt i kartan. GIS-funktionen använder vi även för att öka kunskap inom företaget och funktionen gör att det blir enkelt för oss. Fördelen med att använda Datscha Insight är att vi kan föra in vår egen information i systemet så den också blir sökbar.»

MAGNUS STENBACK
VD Forum Fastighetsekonomi AB

IDA GABRE BRÅNBY OCH IDA WESTGREN arbetar med Datscha och ar bokat en demo

«I Datscha hittar vi en mängd information om fastighetsägares innehav, värderingar, marknadsinformation, fördelning mellan byggnadsvärde och markvärde etc. Att vi får fram informationen direkt sparar oss oerhört mycket tid vilket gör att vi får snabba leveranser till våra kunder.»

IDA GABRE BRÅNBY OCH IDA WESTGREN
Skattejurister och ägare av AXI Property Tax

ULRIKA LINDMARK har bokat en demo av Datscha

«Datscha för mig är ett informationsverktyg där man snabbt och smidigt kan strukturera och hämta information om fastigheter samt även värdera dem. Jag rekommenderar Datscha för alla som jobbar med fastigheter»

ULRIKA LINDMARK
Head of Valuation and Strategic Advice, Newsec

bild på ALF E JOHANSSON som arbetar på rerec och har bokat demo Datscha

«Datscha har underlättat vårt värderingsarbete. Grundläggande information om areor, hyror, drift och underhåll, risker och vakanser samt direktavkastning finns tillgängligt och som justeras utifrån erhållet underlag och utifrån resultat från besiktning»

ALF E JOHANSSON
Auktoriserad fastighetsvärderare Samhällsbyggarna, MRICS, REREC AB

Vill du veta mer 
om Datscha?