BOKA DEMO

WHITEPAPERS

Här kan du ladda ner alla Datschas rapporter, som transaktionrapporter, broker ranking och mycket mer.

Inom konservativa affärsverksamheter har digitalisering och transparens varit två saker om man generellt sett inte har fokuserat på. Tidigare har information inte bara varit svår att få, utan även kvaliteten på uppgifterna har ibland varit knapphändig. Om jakten på information har varit ett problem, så har det varit nära på omöjligt att dela den på ett effektivt, säkert och systematiskt sätt.

Trots pandemiutbrottet är det fortsatt högt tempo på den svenska transaktionsmarknaden och intresset för fastigheter har ökat. Under årets tre förstakvartal varden totala transaktionsvolymen för kommersiella fastigheter 138,5 miljarder, vilket är en ökning med två procent jämfört med rekordåret 2019 säger Kristina Andersson analyschef på Datscha. 

Nu är en lista över de största sälj- respektive köprådgivare som har haft störst marknadsandel under första halvåret av 2020 framtagen.

Miljötänkande och miljöcertifiering börjar bli allt vanligare i vår samhälle. Dock finns det få statistiska undersökningar om hur fastighetspriserna påverkas av miljöcertifiering.

Efter rekordåret 2019, då det genomfördes kommersiella fastighetsaffärer för 226 miljarder kronor accelererade marknaden in i 2020

Transaktionsvolymen på den kommersiella finska fastighetsmarknaden uppgick till närmare 70 miljarder kronor under 2019. Intresset från svenska investerare är dock fortsatt starkt.  Detta enligt färsk statistik från fastighetsinformations- och analystjänsten Datscha. Den fortsatta utvecklingen under 2020 är naturligtvis extremt svårt att förutsäga eftersom effekterna av coronaviruset ställer alla prognoser på huvudet.

Fortsatt högt tempo på den svenska transaktionsmarknaden

Dragkampen om marknadsandelar hos konsultbolagen är stenhård. Tre rådgivningsfirmor delar förstaplatsen när vi på Datscha har sammanställt bolagens säljuppdrag 2019. Det är Nordanö, Catella och Cushman & Wakefield som vardera når en marknadsandel om 13,9 procent.

Vilka är de största fastighetsägarna i Luleå? Och vilka är de största fastighetsaffärerna i Luleå?

Glädjeyra i huvudstaden efter rekordnoteringar ger stark medvind för svensk fastighetsmarknad.

Nu är det fortsatt högt tempo på den svenska transaktionsmarknaden.

handlar det om ”All-time-high”. Utländskt kapital har skjutit upp transaktionsnivåerna på den kommersiella fastighetsmarknaden till rekordnivåer. Det visar statistik från fastighetsinformations- och analystjänsten Datscha.

Datschas statistik visar på stark utveckling för transaktionsvolymerna av kommersiella fastigheter under 2017 i Sverige, Finland och Storbritannien.

Kristina Andersson

Head of Research

+46 (0) 70 844 30 60

kristina.andersson@datscha.com

FLER ARTIKLAR