Glad sommar alla Datschavänner!

Efter en maj med världens bästa väder har sommarkänslan verkligen tagit fart. Kommer du ihåg sommaren ’94? Kanske är värmen en förvarning om att något stort är på gång. Då var det också rekordvarmt, låt oss hoppas att det är ett bra tecken. Oavsett så håller vi på Datscha tummarna för att du och alla Datschas vänner ska få en fantastisk midsommar. Jag tänkte också passa på och ta tillfället i akt för att ge dig en snabb bild över vad vi pysslar med på Datscha för tillfället.

Datschas tillväxttakt fortsätter
Datscha fortsätter att öka och vår tillväxttakt ökar år för år. I UK har vi nu fler än 200 kunder och vi börjar bli etablerade med både namn, position och siffror. I Finland fortsätter vi att växa och gör nu stabila svarta siffror och i Sverige går vi stadigt framåt och växer efter 15 år till och med snabbare än tidigare både procentuellt och i absoluta siffror.

Ett av de områden som går riktigt starkt är Datscha Insight™. Datscha Insight™ är vår funktion som möjliggör för våra kunder att ladda upp och visualisera egen data som lager i Datscha. Vi har nu fler än 100 kundbolag som sett fördelarna och börjat använda funktionen.

Datscha satsar extra mycket på utveckling
En utmaning vi har haft är att hitta duktiga utvecklare i Stockholm. Det finns så otroligt många nya funktioner som vi kan utveckla. Men det har helt enkelt varit svårt att hitta rätt kompetens i Stockholm för att kunna förverkliga våra ideér. Därför har vi satsat extra mycket på nyrekrytering och vi har även startat upp ett utvecklingscenter, ett DevNest, i Luleå.

Sedan i början av januari har vi dubblat vår utvecklingsstyrka och har nu ett team på över 20 personer. Vi kommer dessutom rekrytera ytterligare en handfull utvecklare under hösten. Kort sagt, vi bygger utvecklingsmuskler nu för att kunna skapa en mängd nya, nyttiga funktioner och ny data som genererar nytta för dig. Vi planerar att släppa nästa nyhet i samband med Business Arena Stockholm i september – så håll utkik!

Datscha flyttar till nya, större, lokaler
I juli kommer vi flytta till nya coola lokaler på Kungsbron 2 i Stockholm där vi tar hela det översta våningsplanet. Våra nya lokaler är en förutsättning för att kunna fortsätta växa och hålla ännu fler seminarier och utbildningar. Kom gärna förbi efter sommaren och hälsa på.

Fram till dess önskar vi er en grym sommar och för er som ska dit, ett givande Almedalen. Sist men inte minst önskar vi fotbollslandslaget fortsatt lycka till i VM. Heja Sverige!

Vänliga sommarhälsningar

Jacob och Datscha teamet.
PS. Känner du någon vass utvecklare? Tipsa denne om Datscha så kan du få upp till 25.000 KR i tipsbonus! Kolla in vår rekryteringsfilm här

June 19, 2018