Pressmeddelande 21 oktober 2020

Välrenommerade SaaS-bolagen Datscha och CityMark Analys annonserar sitt samarbete

Datscha, världsledande software as a service-leverantör (SaaS) av webbaserade tjänster för information och analys av kommersiella fastigheter, har tecknat samarbetsavtal med CityMark Analys. En unik komplettering av Datscha som i och med samarbetet nu kommer ge användarna kartläggning och analys av den kommersiella kontorshyresmarknaden. Samarbetet innebär att lanseringen av ytterligare en ny eftertraktad modul – Kontorshyror - kommer ske under senhösten 2020.

Med CityMark Analy’s data om kontorshyresmarknaden i våra större regionstäder Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala kommer Datschas användare få tillgång till data kring hyresnivåer och kommande utbud för kontor direkt i Datscha, hela vägen ner på fastighetsnivå.

”På Datscha har vi arbetat i 20 år med vår prisbelönta teknik och vi är fokuserade att leverera innovativa lösningar till fastighetsmarknaden. Vi är oerhört glada över vårt samarbete med CityMark Analys. Nu kan vi erbjuda våra kunder ännu mer data för analys av kontorsmarknaden”, säger Oscar Strauss, Head of Sales Sweden på Datscha.

Datscha har sedan starten starkt bidragit till att den svenska fastighetsmarknaden har utvecklats och etablerats som en av de mest attraktiva i världen, sin storlek till trots. Datscha har med sitt erbjudande bidragit till ökad transparens på marknaden och gett aktörerna helt nya verktyg och förutsättningar till analys och benchmarking. Ambitionen är att kontinuerligt påverka till utveckling inom fastighetsbranschen, samt öka transparens och digitalisering eftersom det underlättar för aktörer på marknaden.

”Vi är glada över vårt nya samarbete med Datscha som med sin genuina och kvalitativa plattform ger branschen möjligheten att nu få tillgång till delar av vår unika marknadsdata”, berättar Lennart Lundblom, Analyschef på CityMark Analys.

  För mer information kontakta:
  Oscar Strauss, Head of Sales, Sweden
  +46 (0)708-44 30 44, oscar.strauss@datscha.com

  Paula von Porat, Marketing Manager Nordics 
  +46 (0) 700 92 10 87 paula.vonporat@datscha.com

 

Fastighetsvärlden

Svensk Fastighetsutveckling

 

Om Datscha
Datscha AB är Sveriges ledande leverantör av webbaserade tjänster för information och analys av kommersiella fastigheter på den svenska, finska och brittiska fastighetsmarknaden. Tjänsten innefattar information om fastigheter, hyresnivåer, fastighetsbestånd samt möjlighet till simulering av marknadsvärden. Datscha har över 1000 företagskunder, varav de flesta är verksamma i finans- eller fastighetsbranschen. Datscha ägs av Real Capital Analytics. www.datscha.se

Om CityMark Analys
Analysverksamheten startade 1990 och ingick fram till april 2019 i Strateg Fastighetskonsult AB då hela verksamheten flyttades till CityMark Analys i Norden AB. CM Analys erbjuder såväl detaljerad som övergripande marknadskunskap i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Genom omfattande kartläggningar har vi all relevant data om kontorshyresmarknaden. Vi har ingående kunskap om specifika stadsdelar och vilka faktorer som påverkar utvecklingen där men också den generella överblicken för att bedöma marknadens utveckling och framtid. CityMark Analys ingår i Byggfakta Group.

Boka en kostnadsfri demo

Webinar 13/11 2020 om Kontorshyror

Boka din plats till vårt webinar där du lär dig mer om modulen Kontorshyror som även visar vakanser.

Boka din plats