Hallå där Carl Wibeck!

Samtidigt som många har njutit av århundradets bästa sommar så har Datschas produkt och utvecklingsavdelningar jobbat hårt med att utveckla Datscha så att alla våra användare har nya, nyttiga funktioner som de kan använda när de kommer tillbaka från sin välförtjänta semester. Vi tog en pratstund med Carl Wibeck från Datschas produktavdelning för att få reda på vad som hänt under gångna sommaren.

F: Vi har förstått att ni inte legat på latsidan i sommar, vad är det för nyheter som ni introducerat i systemet?

CW: Ja, det stämmer. Vi har, som vanligt, gjort många både större och mindre utvecklingar. Helt enkelt ”tweakat” och förbättrat systemet. Vi har både utvecklat Datscha Insight och Datscha Transaktion vidare.

Till exempel har vi fortsatt att utveckla kartfunktionen i Datscha Insight. Under sommaren har vi sjösatt en funktion som möjliggör att du kan göra spatiala sökningar på Insight objekt. Det betyder att du kan via kartans polygonverktyg kan söka ut kontrakt och visa dem i träfflistan.

Vi har dessutom lagt till en ny panel för kontrakt och aktiviteter i Insight. Det fiffiga med den här funktionen är att du kan komma åt den genom att använda musknapparna. Om du vänsterklickar på ett Insight objekt (pricken i kartan) så får du upp ”snabbinfo” om objektet. Om du istället högerklickar så får du upp fullständig information om informationen som är kopplad till objektet.

F: Det låter ju väldigt fiffigt, vem är det som har nytta av den här funktionen.

CW: Det underlättar väldigt mycket för våra kunder som har nytta av snabbt och enkelt kunna söka ut kontrakt inom ett givet område. Den här funktionen har efterfrågats av bland annat våra fastighetskonsult- och Tennant Rep kunder.

F: Vad har ni gjort när det gäller Datscha Transaktion?

CW: Vi har utvecklat resultatlistan som du får när du gör polygonurval så du nu får med alla filtreringar du gjort i kartan till resultatlistan. Det gör att det blir enklare att se vilka parametrar man sökt på.

Tips & Trix med Calle

  1. Snabbaste sättet att zooma in ett specifikt område på kartan är att:Håll ned ”shift” knappen samtidigt som du drar en rektangel på kartan med hjälp av vänstermusknapp.
  2. Snabbaste sättet att komma till listvyn:Håll ned ”Alt” knappen och tryck på ”O”
  3. Snabbaste sättet att addera den fastighet du står på till en lista:Håll ned ”Alt” knappen och tryck på ”A”

Visste du att?

Sverige och Senegal var de enda länder i VM som inte hade någon spelare i truppen från sin inhemska liga…

September 18, 2018