Foppa deltar vår utmaning

Vinnaren av VM, OS, Stanley cup och Mästarna Mästare är med oss. Han är en av deltagarna i utmaningen Run with Datscha.

Vi är oerhört stolta att meddela att en av deltagarna i vår springutmaning är ishockeylegendaren Peter, Foppa, Forsberg.

Gör som Foppa och anmäl dig till utmaningen. Dela med dig av dina bilder från dina springturer med övriga deltagare.

Utmaningen går ut på att man ska springa 45 kilometer totalt till och med Påsk (vecka 14 – 16). Du lägger upp det som du vill, så länge du springer 15 kilometer per vecka. Tillsammans tar var och en av oss sig 45 kilometer på tre veckor.

#runwithdatscha

Läs mer om vår utmaning 

foppa är med i run with Datscha

Och hur har det då gått för våra deltagare?

Datscha ställer fem frågor till Erik Kasselstrand, Associate Director vid Cushman & Wakefield.

Redan efter första veckan av utmaningen hade Erik genomfört hela 130 km. Nedan delar Erik med sig av hur han hittar löparglädjen och sina bästa tips:

 1. Vad är ditt bästa löpartips?

Variera passen, både i tempo och sträcka. Korta ner steglängden och öka frekvensen. En bra ljudbok eller musik i sporthörlurarna kan underlätta.

 1. Vad är bästa motivationen till att komma ut?

Hitta en kollega eller vän att springa med och inspireras av. Ladda ner appen Strava och gå med i Run with Datscha för att följa och stötta varandras resa. Byt ut kundlunchen till kundlöpning.

 1. Tips till nya löpare?

Glöm träningsprogram och hitta löparglädjen! Fokusera på kontinuiteten. Sänk tempot och lär dig att springa länge snarare än snabbt.

 1. Hur många marathon har du genomfört?

Har sprungit ca 20 marathon med personbästa på 2:33 och personsämsta på 5:03.

 1. Nästa mål inom löpningen?

Under 2:30 på skånska Krutmaran den 18 april.

Tack Erik för att du delar med dig och lycka till på Krutmaran den 18 april, vi följer dig i Strava!

erik-kasselstrand-run-with-datscha

Erik Kasselstrand, Associate Director vid Cushman & Wakefield

Keeping up with Tenant & Partner

Datscha ställer fem frågor till Helena Bjälkemo, Chefsjurist vid Tenant&Partner.

Helena har fortsatt att imponera vecka efter vecka i utmaningen 'Run with Datscha'. Nedan berättar Helena mer om hennes löpartips, tävlandet i swimrun och vart hon hittar motivationen:

 1. Vad är ditt bästa löpartips?

Gör din grej. Hitta det som funkar för dig. Som är roligt och får dig att fortsätta. Spring långt, kort, i skogen, i stan, ensam eller i grupp. Men se till att ha kul och gör det enkelt. Sen är du snart fast!

 1. Vad är bästa motivationen till att komma ut?

Boka en dejt. Eller ännu bättre en PT-lektion. Det tar emot att avboka och svider i plånboken.

 1. Tips till nya löpare?

Sätt ett realistiskt mål. Det kan va långsiktigt eller superkort. Det är otroligt motiverande att se sin utveckling.

 1. Swimrun - en tuff tävlingsform?

Maratonträningen har gjort mig slitstark vilket behövs i swimrun, som jag också tävlar i. Fantastisk rolig och tuff sport där man tävlar i par. Man springer i terräng iklädd våtdräkt, dolme och paddlar och simmar sen öppetvatten med skorna på.

 1. Vad är ditt nästa mål med löpningen?

Jag tänkte springa milen under 36 min i år. Nästa år blir det halvmaran under 80 min och kanske året därefter maran på 2:45.

Stort tack Helena för att du delar med dig och inspirerar!

/Datscha-teamet

Helena Bjälkemo är med i Run with Datscha och springer i vackert väder

Bild: Helena Bjälkemo

"Peakar fast man fyllt 50" - Karin Liiw, Vitec Bygg & Fastighet

Datscha ställer fem frågor till Karin Liiw, Chef Försäljning & Marknad på Vitec Bygg & Fastighet.

Karin Liiw uppmärksammade utmaningen 'Run with Datscha' internt på bolaget och har med framgång peppat flera kollegor att ta sig an löpningen. Karin tog silvermedalj på Lidingöloppet i höstas efter att ha hittat löparglädjen, som hon själv beskriver det, i "mogen" ålder. Låt dig inspireras av Karins entusiasm och tips till att komma ut nedan:

 1. Vad är ditt bästa löpartips?

Bjud med och utmana dina vänner eller kollegor på jobbet. Perfekt avbräck att komma ut på lunchen och få frisk luft, rensa hjärnan och få en energiboots till eftermiddagen. Vi är minst ett 20-tal på Vitec-kontoret i Stockholm som tränar regelbundet tillsammans. Vi sitter ett stenkast från Kristinebergs IP och kör ofta intervaller tillsammans. Hat-/kärlekspasset är norska 4x4 min intervaller där alla kan vara med och springa efter sina förutsättningar och mål och vi hejar och pushar varandra längs banan :)

 1. Vad är bästa motivationen till att komma ut?

Har du inte löpning som en naturlig del av vardagen så anmäl dig till en tävling, då kommer du ut även de regniga blåsiga dagarna och får kontinuitet i din löpning som leder till att du inte kan vara utan den. Sedan är det alltid kul med nya grejer – allt från nya snygga löparkläder till elektronik, det ger i alla fall mig en extra boost till att vilja komma ut.

 1. Tips till nya löpare?

Med tre löppass i veckan kommer du jättelångt och kommer se stora resultat. Ett intervallpass, ett tröskelpass och ett lite längre lugnt pass på helgen. Bjud med vänner, kollegor och packa en fikaryggsäck till helgpasset :)

 1. Bedrifter inom löpningen?

Jag började springa längre sträckor i mogen ålder, jag var 43 när jag sprang min första mara 2012 och har sedan dess sprungit 9 maror, 2 Lidingölopp och en Ultravasa 90. Det bästa med att starta sent i livet är att man fortfarande peakar fast man fyllt 50 :) Tog silvermedalj på Lidingö i höstas och sprang Stockholm Marathon på 3.31 i somras. Båda de tiderna ska slås i höst ;)

 1. Har du något mål med din löpning?

Jag älskar att spinga, det är tidseffektiv träning och jag mår så bra efteråt när alla endorfiner kickar in. Min målsättning är att löpning ska vara roligt, ge energi och sedan vill jag såklart fortfarande förbättra mig tidsmässigt och ge de yngre killarna på jobbet tjejdäng, det värsta de vet ;) Vill verkligen lyfta fram mina härliga kollegor, vi har så kul tillsammans och peppar varandra i vår träning. Som ni kan se i Datscha-utmaningen så har jag flera vassa kollegor!

Stort tack Karin för att du tar dig tid och delar med dig av din utveckling och dina tips till cluben - inspiration utan dess like(!!)

3 kollegor från Vitec Bygg & Fastighet som springer i skogen och deltar i run with Datscha

Bild: Kollegorna Lars Persson, Karin Liiw och Per Dixon på ett långpass i Hellas