Sök upp en fastighetsbeteckning

En fastighetsbeteckning är en unik juridisk beteckning som Lantmäteriet har namngivit varje fastighet med. Genom att kombinera ett namn och ett nummer så skapar de en fastighetsbeteckning, till exempel Mentorn 1.

Själva fastigheten ser du som ett avgränsat markområde som kan vara till exempel en skog, tomt eller ett berg. Eventuella byggnader på marken tillhör naturligtvis fastigheten.

Boka en kostnadsfri demo

fastighetsbeteckning i Datscha

Bild: Fastighetsbeteckning MENTORN 1 i Datscha

Hitta en fastighetsbeteckning i Datscha

Det finns flera sätt för dig att söka upp eller identifiera en beteckning på en fastighet i Datscha. Du kan söka upp en fastighet genom att zooma in på en karta i Datscha. Du kan också göra sökningen utifrån en adress. Lär dig mer om att söka fastighetsbeteckning via karta genom att se vår introduktionsfilm om modulen Fastighetssök.

Känner du däremot redan känner till fastighetsägaren på aktuell fastighet du vill ha beteckningen för, så söker du även enkelt direkt via den vägen också.

Analysera fastighetsägaren

I Datscha hittar du information om ägaren till fastigheten genom att först söka fastighetsbeteckningen och sedan klicka på den. Läs mer om hur du analyserar med modulen Ägare.

Jämför hur människor rör sig kring olika fastigheter

Önskar du djupdyka i din fastighetsanalys så är ett nästa steg att visualisera hur människor rör sig kring en fastighet, vilket ger dig en större förståelse om hur det faktiskt ser ut.

Klicka på fastighetsbeteckningen som ett första steg i Datscha, sedan lägger du enkelt på ett lager som visar heatmaps. Heatmaps ser du som ett resultat av hur människor verkligen rör sig vid olika tider på dygnet under olika delar av året. Resultatet visualiseras i en karta. Ju mer folk rör sig på en gata, desto mer blir gatan röd-markerad, och motsatsen blir då att ju mindre folk det går på en gata så markeras den alltmer i gult för att visualisera folktomhet.

Analysera datan i ett nästa steg, då ser du hur datan såg ut samma period föregående år. Som ett resultat kan du jämföra och göra dina analyser för att se en eventuell ökning eller minskning av gångtrafiken. Du kan fördjupa dig i modulen Footfall som visar folkströmmar kring fastigheter.

Nyfiken och vill veta mer?

Konsulter: Effektivisera och analysera fler affärer. Läs mer >> 

Banker: Gör beräkningar, söka data, analysera och skapa dig en snabb överblick etc. Läs mer >>

För fastighetsägare och investerare. Effektivisera fastighetsaffären. Läs mer >> 

Fastighetsbeteckningarnas olika fastighetstyper

Analysera olika fastighetstyper i Datscha såsom:

  • Bostadsfastigheter
  • Hyreshus exklusive bostäder
  • Mark
  • Vård och Skola
  • Industrifastigheter

Du jämför även datan i Datscha vilket hjälper dig att:

  • Analysera, rangordna och avgöra vem som är den största fastighetsägaren på din ort
  • Utforska och identifiera off market-affärer som ännu inte finns på marknaden
  • Undersök och sammanfatta fastighetsbestånd hos samtliga fastighetsägande bolag (inklusive ekonomiska föreningar, stiftelser och kommanditbolag)
  • Fördjupa dig i dina egna rapporter, du tar fram dem på några sekunder

Läs mer om hur vi samlar in, aggregerar och visualiserar datan för din bästa upplevelse i Datscha.