Den nordiska fastighetsrådgivaren Nordanö var störst bland säljrådgivare på den svenska transaktionsmarknaden 2018. Det visar rykande färsk statistik från fastighetsinformations- och analystjänsten Datscha.

Fastighetsrådgivaren Nordanö tar första platsen bland säljrådgivarna på den svenska transaktionsmarknaden med en marknadsandel på 19,8 procent. Två av de affärer som har tagit Nordanö till toppen är Akelius försäljning för 4,7 miljarder till Victoria Park en portfölj med 2350 lägenheter och en annan affär är Fastpartner som förvärvat fastigheten Solna Port (Brahelund 2) – känd som Skanskas tidigare huvudkontor av AREIM för cirka 2 miljarder sek.

På andra plats kom Catella ( 13,6 procent) och tredje Cushman & Wakefield (12,2 procent). Det visar ny statistik från fastighetsinformations- och analystjänsten Datscha.

Största köprådgivare var Pangea Property Partners på 25,5 procent, följt av Catella och JLL på 15,6 respektive 15 procent.

datscha-5-storsta-saljrådgivarna

5-storsta-kopradgivarna

Resten av listan kan ses på Fastighetsvärlden webb

På sidan redovisar Fastighetsvärlden de tre största rådgivningsbolagen inom tio olika segment och största köpare.

Fortsatt högt tempo på den svenska transaktionsmarknaden

Transaktionsvolymen på den kommersiella svenska fastighetsmarknaden uppgick till 179 miljarder kronor under 2018 enligt statistik från Datscha. Det innebär en ökning med 2 procent sedan 2017 och utgör den näst högsta transaktionsvolymen sedan finanskrisen 2008.

”Intresset för fastighetsinvesteringar är fortsatt starkt i dagens marknadsläge med låga räntor.  säger Datschas analyschef Kristina Andersson.

kristina-andersson

Kristina Andersson, Datscha.

Läs mer om Datscha Transaktion 

Av Paula von Porat
February 8, 2019