Pressmeddelande 7 februari 2020

Datscha utsedd till Årets Fastighetspartner

datscha-arets-fastighetspartner
Paula von Porat från Datscha var på plats och tog emot utmärkelsen.

Datscha, Sveriges ledande leverantör av webbaserade tjänster för fastighetsinformation och analys av kommersiella fastigheter, vann igår utmärkelsen Årets Fastighetspartner på Real Estate Øresund Award 2020. Tack vare att Datscha bidrar till transparens på fastighetsmarknaden och är en av de aktörer som gör skillnad i Öresundsregionen så fick vi priset.

Priset delades ut vid Øresundsinstituttets konferens som tog plats på Quality Hotel View i Hyllie i Malmö den 6 februari. Datscha, som är ett proptech-företag, har givit aktörerna inom fastighetsbranschen helt nya verktyg för analys av den kommersiella fastighetsbranschen.

Juryns motivering:

Årets Fastighetspartner – Datscha

Datscha är en världsledande utvecklare av webbaserade tjänster för fastighetsbranschen.

Företaget har sedan starten för 20 år sedan, starkt bidragit till att den svenska fastighetsmarknaden har utvecklats och etablerats som en av de mest attraktiva i världen, sin storlek till trots. Datscha har med sitt erbjudande bidragit till ökad transparens på marknaden och gett aktörerna helt nya verktyg och förutsättningar till analys och benchmarking.

Datschas mjukvarutjänst har blivit en standard för fastighetsmarknaden i Sverige och Finland och introducerades nyligen i Storbritannien. När Datscha nu går samman med amerikanska fastighetsdataleverantören Real Capital Analytics (RCA) utgör detta en av de största europeiska transaktionerna inom PropTech under 2019.

– Vår ambition är att påverka till utveckling inom fastighetsbranschen. Vi brinner för transparens och digitalisering eftersom vi ser hur det underlättar för aktörer på marknaden. Att vinna priset som Årets Fastighetspartner är vi mycket tacksamma för. Ett enormt fint erkännande som vi kommer se till att förvalta väl under 2020, säger Johan Hill, Head of Sales, Nordics på Datscha.

För mer information vänligen kontakta

Johan Hill, Head of Sales, Nordics
johan.hill@datscha.com
+46 (0) 705 68 99 05

Paula von Porat, Marketing
paula.vonporat@datscha.com
+46 (0) 700 92 10 87

Om Datscha
Datscha AB är Sveriges ledande leverantör av webbaserade tjänster för information och analys av kommersiella fastigheter på den svenska, finska och brittiska fastighetsmarknaden. Tjänsten innefattar information om fastigheter, hyresnivåer, fastighetsbestånd samt möjlighet till simulering av marknadsvärden. Datscha har över 1000 företagskunder, varav de flesta är verksamma i finans- eller fastighetsbranschen. Datscha ägs av Real Capital Analytics. www.datscha.se

Om priset

Bakom Real Estate Øresund Award står Centrum för Fastighetsföretagande, Fastighetsägarna Syd och Malmö Stad i ett samarbete med Øresundsinstituttet.

Juryn består av Lotta Strömgren Jönsson (ordförande i Centrum för Fastighetsföretagande), Susanne Rikardsson (vd Fastighetsägarna Syd) och Håkan Thulin (exploateringschef Malmö Stad).

Läs mer om prisutmärkelsen här.