Urban Edenström har utnämnts till årets entreprenör i Stockholmsregionen

I den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser, har Urban Edenström utnämnts till årets mottagare av utmärkelsen. Han har  därmed erhållit en plats i den nationella finalen.

”Jag är mycket hedrad över att bli utnämnd till, för mig personligen är bland det finaste man kan uppnå i sin yrkesbana att just vara en framgångsrik Stockholmsentreprenör”, säger Urban som kommentar till utmärkelsen.

”Det har sannerligen inte varit lätt för oss i juryn i år, det är en samling superentreprenörer som tog sig hela vägen till Stockholmsfinalen. Till slut enades vi om Urban, och jag får tillstå att det är en mycket värdig vinnare. Det är också kul att han är så oerhört engagerad i näringslivet, som ordförande för Stockholms Handelskammare är han en mycket betydelsefull, och inspirerande, aktör för kommande generationer av entreprenörer”, säger juryordförande Thomas Ek.

Utmärkelsen är en bekräftelse på ett livslångt engagemang för entrepenörskap och utveckling av huvudstaden. Urban reflekterar över detta engagemang på följande vis:

”Jag tror starkt på att en enskild person kan göra stor skillnad, och jag tror på att den största potentiella förändringskraften i samhället faktiskt finns i företagandet och näringslivet. Entreprenörerna gör skillnad”.

Läs mer om utmärkelsen här.

November 15, 2018