BOKA DEMO

Pressmeddelande – Fortsatt drastisk nedgång på våra shoppinggator, 69 procent färre fotgängare på Drottninggatan i Stockholm.

Efter ett år med pandemin rör sig fortfarande betydligt färre personer längs landets kända shoppingstråk.

På Drottninggatan i Stockholm är nedgången mest markant med en minskning på hela 69 procent i februari – respektive 49 procent i mars månad jämfört med samma period föregående år visar färska siffror från Datscha. Det är dock bättre än i april 2020 då fotgängartrafiken sjönk drastisk med hela 81 procent jämfört med året innan, säger Kristina Andersson analyschef på Datscha.

– Att minskningen var mindre i mars beror sannolikt på att Corona-restriktionerna trädde i kraft i mitten av mars i fjol då Folkhälsomyndigheten gick ut med rådet att de som arbetar i Stockholmsregionen skulle jobba hemma och undvika lokaltrafiken. Detta på grund av samhällsspridningen i Sverige och då framför allt i Stockholmsområdet, ett råd som numera som gäller för hela landet, säger Kristina Andersson, analyschef på Datscha.

– Under en genomsnittlig månad år 2019 passerade över en miljon personer det populära shoppingstråket i Stockholms hjärta. I februari-mars 2021 sjönk det genomsnittliga antalet förbipasserande till under 200 000 personer per månad – fortsatt så ekar gatorna tomma av fotgängare i hela landet ”, säger Kristina Andersson, analyschef på Datscha.

Datschas tjänst Footfall grundar sig på information från GPS:er i kombination med Artificiell Intelligens (AI).

Vill du veta mer om Footfall eller få en demo kontakta:

Kristina Andersson, Global Head of Research
+46 (0)70 844 30 60
kristina.andersson@datscha.com

Oscar Strauss, Head of Sales Nordics
+46 (0)708-44 30 44
oscar.strauss@datscha.com

FLER ARTIKLAR