Karriär

DATSCHA VÄXER

Nyfiken på en karriär och framtid hos oss? Enligt Google och oss själva är Datscha ”Sveriges ledande leverantör av tjänster för information och analys av kommersiella fastigheter”. Vi verkar inom området PropTech och är ett kontinuerligt växande gäng som älskar allt som har med fastighetsdata att göra.
Vi söker innovativa medarbetare, som trivs i ett engagerat team med stor individuell frihet.
Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Luleå, Helsingfors och London. Kontakta oss för mer information om lediga tjänster.

Lediga tjänster

Sales Executive - Göteborg

OM ROLLEN OCH OSS

IT och molntjänster är inte längre en supportfunktion, utan en strategisk del av verksamhetens DNA. Molntjänster och IT har därmed också blivit allt viktigare för den framtida affärsutvecklingen – vare sig det gäller kommersiella eller offentliga organisationer. För att ta vara på möjligheterna och möta utmaningarna är det viktigt att välja en bra och strategisk partner för din IT. Datscha AB är en världsledande software as a service-leverantör (SaaS) av webbaserade tjänster för information och analys av kommersiella fastigheter. Datscha grundades 1996 och verkar i dagsläget på tre marknader, Sverige, Storbritannien och Finland. De flesta av Datschas kunder är verksamma inom finans- eller fastighetsmarknaden.

Vi söker nu en Sales Executive till vårt team i Göteborg och det är här du kommer in i bilden. Det här är säljrollen för dig som älskar att bryta ny mark och som drivs av kicken att vinna nya kunders förtroende – om och om igen.

I din roll som Sales Executive blir ditt uppdrag att proaktivt sälja våra moln-lösningar till nya kunder i södra Sverige – vilket förutsätter att du förstår kundens affär och har ett högt affärsmannaskap. Vidare har du alltid örat mot marken och är snabb på att identifiera nya affärsmöjligheter hos prospects. Vi tror vi att du är van att driva och leda din egen sälj-pipe från prospektering till stängd affär.

VI ERBJUDER

På Datscha köper och samlar vi in fastighetsrelaterade data från marknadens bästa informationsleverantörer. Vi strukturerar, matchar, aggregerar och tillgängliggör data i vårt intuitiva, prisbelönta, gränssnitt så att våra kunder snabbt kan hitta allt de söker i en och samma tjänst. Hos oss på Datscha kommer du att få möjligheten att arbeta på ett snabbväxande SaaS-bolag där du tidigt kommer att få ta ett stort ansvar samt vara delaktig i bolagets utveckling. Vi tror att ett gott samarbete och att dela med sig av kunskap hjälper oss att uppnå ett högre resultat tillsammans. Vi vet att hemligheten bakom en lång och lyckad relation är att vara lyhörd och att visa uppskattning.

OM DIG

Om man skulle googla ”driven hunter med förmåga att skapa ett stort förtroende hos kund tack vare sin kompetens inom IT-branschen och sitt nätverk” skulle du komma överst i träfflistan, eller hur? Du är en vinnarskalle av rang, nyfiken, social kameleont som älskar att träffa nya människor. Du går i gång på att göra bra resultat, men är också ödmjuk inför det faktum att ingen är ensam superstjärna. Det innebär att du är skicklig på att bygga relationer även internt med övriga säljfunktioner – Tillsammans gör vi skillnad!

Vidare så tror vi att du har:

 • Eftergymnasial utbildning, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet inom fastighets- eller finansbranschen är meriterande
 • Minst ett par års erfarenhet av B2B försäljning med tydlig inriktning mot IT nära tjänster (systemförsäljning, ERP, SaaS, Telecom mm)
 • Intellektuell höjd och förmåga att snabbt omvandla teknisk information till kundvärde
 • Vana av att arbeta gentemot C-level beslutsfattare
 • Stor vana att strukturera och planera din tid och givetvis en vana att arbeta i CRM
 • Förmåga att formulera dig professionellt på svenska och engelska både tal och skrift

Är det dig vi söker? Då vet du vad du ska göra – varmt välkommen med din ansökan redan nu, intervjuer sker under v: 33! Vi ser gärna att du tar dig tid att besvara våra urvalsfrågor (går snabbt!)

I denna rekrytering samarbetar vi med Kristin Selander på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla intervjuer kommer under rådande omständigheter ske via video – med ett fysiskt möte med slutkandidat innan anställning. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

DevOps - Stockholm och Luleå

Om Datscha

Nej, vi har ingenting med biltillverkning att göra! Datscha betyder faktiskt sommarhus på ryska, vilket hintar om vårt produktområde och verksamhet. Google kommer berätta för dig att vi är ”Sveriges ledande leverantör av tjänster för information och analys av kommersiella fastigheter” vilket är helt sant (med tillägget att vi faktiskt finns i fler länder än bara Sverige).

Vi verkar inom området ”PropTech” och är ett tajt litet gäng (okej, kanske inte så litet nu längre) som älskar allt som har med fastighetsdata och teknologi att göra. Idag är vi över 70 medarbetare i 3 länder och har över 900 företag, däribland fastighetsägare och investerare, banker och konsulter, som kunder.

Vi känner och beter oss som en start-up samtidigt som vi har en mycket stabil ekonomi, har en stark ägare och har gått med vinst sedan start som var över 20 år sedan! Här är det alltså ingen risk att kaffet tar slut, vi lovar!

Att arbeta som DevOps på Datscha

På Datscha tycker vi att saker och ting alltid kan bli lite bättre och lite effektivare! Men som DevOps Engineer hos oss är du den som jonglerar to-dos med en prioriteringsförmåga värd Nobelpriset. Vi ser framför oss hur du stormtrivs med att arbeta med automatisering, pipelines och löpande förbättringsarbete.

Begrepp som Docker, Kubernetes och Ansible ger dig en varm känsla av hemtrevlighet och att kontinuerligt jobba tätt tillsammans med utvecklare och testare och andra tekniker för att skapa en ultrasmidig leveransprocess är lika naturligt för dig som att ta nästa andetag.

Du gillar att ha varierande arbetsuppgifter och har en solid grundkunskap i windowsmiljöer men gärna även linux/unix-operativ och att jobba med t.ex. Powershell och andra scriptingspråk.

Om detta mer och mer låter som ett utdrag ur din självbiografi snarare än en annons finns ingen anledning att tveka. Släng dig på mailen och skicka oss genast din intresseanmälan så ser vi till att få formaliteterna avklarade. Självklart finns det mycket mer att berätta om oss och tjänsten som goda utvecklingsmöjligheter, attraktiva förmåner och en öppenhet för egna initiativ!

Är du intresserad av att veta mer? Om nej, varför inte? Information har aldrig skadat någon! Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Intresserad? Förvirrad? Både ansökningar och eventuella frågor skickas till

gustav.nordin@datscha.com. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! 

Sök tjänsten

I denna rekrytering samarbetar vi med Ants.

FrontEnd-utvecklare - Stockholm eller Luleå

Om Datscha
Nej, vi har ingenting med biltillverkning att göra! Datscha betyder faktiskt sommarhus på ryska, vilket nog ger dig en hint om vår produkt och verksamhet. Google kommer berätta för dig att vi är ”Sveriges ledande leverantör av tjänster för information och analys av kommersiella fastigheter” vilket är helt sant (med tillägget att vi faktiskt finns i fler länder än bara Sverige). Vi verkar inom området ”PropTech” och är ett tajt litet gäng (okej, kanske inte så litet nu längre) som älskar allt som har med fastighetsdata och teknologi att göra. Idag är vi över 70 medarbetare i 3 länder och har över 900 företag, däribland fastighetsägare och investerare, banker och konsulter som kunder.  Vi känns och beter oss som en start-up samtidigt som vi har en mycket stabil ekonomi, har en stark ägare och har gått med vinst sedan start som är över 20 år sedan! Här är det alltså ingen risk att kaffet tar slut, vi lovar! 

Att arbeta som Frontend Utvecklare på Datscha
Vaknar du ofta kallsvettig, med klappande hjärta efter svåra mardrömmar om ostrukturerad och redundant kod? Strävar du efter att bemästra ditt yrke och skriva vackra, eleganta och funktionella program, värdiga att skriva ut och rama in? Brinner du för att leverera riktigt värde till dina kunder och användare? Då tror vi att du skulle passa perfekt in hos oss på Datscha! Genom dina gedigna kunskaper inom JavaScript och React tror vi att du tillsammans med de övriga utvecklarna i teamen kommer utveckla våra tjänster kring fastighetsdata och kartvisualiseringar på ett nytt, kreativt och spännande sätt! Som Reactutvecklare i våra projekt läggs stort fokus på att arbeta med vår nya avancerade plattform för att skapa snygga och interaktiva upplevelser för våra användare. Vi arbetar i agila team och enas i en brinnande passion för att utveckla den mest briljanta tjänsten på marknaden med fokus på ny teknik och nya lösningar. Vi tror att du älskar teamarbete, högt i tak och att arbeta på en arbetsplats med riktigt trevlig stämning (det gör väl de flesta?). 

Vill du höra mer om tjänsten? Tveka inte att höra av dig till gustav.nordin@datscha.com vid eventuella frågor! Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Placering för denna tjänst kan vara antingen i Stockholm eller i Luleå.

Sök tjänsten

I denna rekrytering samarbetar vi med Ants.

Redovisningsekonom - Stockholm

Om företaget:

Datscha är en världsledande leverantör av information och analys av kommersiella fastigheter. På Datscha tror vi på ett nära samarbete. Vi drivs av innovativa, energirika och engagerade medarbetare. Genom att dela med oss av kunskap till varandra bidrar vi tillsammans till vår framgångsresa. Att vi har kul ihop och trivs tillsammans är grunden till att vi har nöjda kunder.

Vi erbjuder dig en grundlig introduktion och konkurrenskraftiga villkor. Datscha är ett bolag med entreprenörskänsla men med tryggheten av att vara en del av en stor koncern då Datscha ägs av Real Capital Analytics (RCA).

Dina arbetsuppgifter:

I rollen som Redovisningsekonom kommer du att bli en viktig del i finansteamet där ditt huvudsakliga ansvar blir att säkerställa all Datschas fakturering. Du kommer att ha ett helhetsansvar för kundreskontran och fakturering ut till kund. Du kommer även arbeta med löpandebokföring, leverantörsreskontra och avstämningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Övergripande ansvar för kundreskontra på global nivå.
 • Ansvar för fakturering för hela koncernen.
 • Uppföljning av förfallna fordringar, påminnelse och inkassohantering.
 • Delaktig i bolagets processutveckling och effektivisering.

Din profil:

Vi söker dig som har studerat Ekonomi med inriktning mot redovisning och har tidigare relevant erfarenhet i minst ett år. Du har en god systemvana och tycker om att arbeta med siffror och har förmåga att hålla många bollar i luften samtidigt. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i systemet Netsuite. Vidare som person är du en lagspelare, effektiv, noggrann och strukturerad i ditt arbete. Tjänsten kräver stor grad av självständigt arbete och det är därför viktigt att du är initiativrik, lösningsorienterad och flexibel. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i det svenska och engelska språket. 

 

I denna rekrytering samarbetare vi med Clevry. Ansök genom länken nedan.

https://jobb.clevry.com/jobs/1195120-redovisningsekonom/applications/new

Quality Engineer - Stockholm eller Luleå

Quality Engineer - Stockholm eller Luleå

Vi söker dig som brinner för att skapa kodlösningar som hjälper oss att arbeta testdrivet i vår utvecklingsprocess. Du har förmodligen en bakgrund som utvecklare eller teknisk testare och är duktig på att se helheten och fylla luckor i form av verktyg, ramverk och services så att våra utvecklings-team enkelt och smidigt kan vara självförsörjande inom testautomatisering på alla nivåer. Du förstår att värdeskapandet till en stor del sitter i att man kodar på daglig basis och inser för att göra rätt måste man våga göra fel och ständigt söka förbättringar i strävan efter att skapa enkla, robusta användarvänliga lösningar för testautomatisering. Du gillar att vara den som visar vägen och har en "people first, technology second"-attityd.  Vi jobbar huvudsakligen med C#, python och javascript men det viktiga är allmän kodkunskap, förmåga att arbeta självständigt och en vilja att ständigt lära mer. Kunskaper i test/testteknologier är meriterande men inte ett krav. 

För att arbeta som Quality Engineer på Datscha skall ansökan skickas in till gustav.nordin@datscha.com

Välkommen med din ansökan.

Fullstack/BE-Developer - Stockholm eller Luleå

Fullstack/BE-Developer - Stockholm eller Luleå

Är du en nyfiken kodare med "can do"-inställning och sugen på utmaningar i olika delar av kodstacken. Hos oss har du chansen att arbeta både brett och specialiserat. Vi jobbar huvudsakligen med webbaserade tjänstelager i C#/IIS och Redux/React samt olika ramverk för testautomatisering. Vi arbetar med de senaste teknologierna inom web, service-containers och molninfrastruktur.  Vår utvecklingsprocess är testdriven och våra utvecklingsteam är självförsörjande inom testautomatisering på alla nivåer. Är du en "doer" och duktig integratör vill vi komma i kontakt med dig!

För att arbeta som Fullstack/BE-Developer på Datscha skall ansökan skickas in till gustav.nordin@datscha.com

Välkommen med din ansökan.

Spontanansökan

Spontanansökan
Är du en talang inom mjukvaruutveckling/databaser/devops som söker nya utmaningar är du alltid välkommen att höra av dig till oss. Har du talangen och en inställning/intresse att leverera världsledande tjänster inom kommersiell fastighetsdata på en internationell marknad? Tveka då inte och skicka in din ansökan idag! gustav.nordin@datscha.com

Arbeta hos oss

Anställda om oss

Charlotte

Account Manager

Datscha är ett bolag som står för digitalisering och utveckling. Att få möjlighet att vara orädd och testa sig fram, gör att varje dag på jobbet känns spännande. Fast det bästa måste jag ändå säga är kollegorna, det är ett kompetent, ödmjukt och starkt gäng med sjukt mycket driv och energi!

Daniel

System Developer / Team Lead

Vi arbetar agilt med senaste teknikerna, löser problem tillsammans med grymma kollegor. Våra tajta team gör att man utvecklas och lär sig nya saker hela tiden. Alla är alltid öppna för att hitta nya vägar och lösa problem på nya sätt med en strävan att alltid bli bättre.

johan hill datscha

Johan

Head of Business Development

Vi brinner för digitalisering och transparens och verkar i en bransch som är i stort behov av att förändras. Med en globalt skalbar lösning, högpresterande medarbetare och höga ambitioner gör det att jag trivs på jobbet.

Pontus

Product Manager, UK

Vi är ett bolag med ett tydligt uttalat tillväxtmål och en stark ägare vilket ger fantastiska förutsättningar för att få satsa på nya idéer och projekt. Trots att Datscha har funnits i över 20 år, råder det en väldigt entreprenöriell anda.

klara skoglund 2020

Klara

Account Manager

Det bästa med att jobba på Datscha är att vi alltid fortsätter att testa nya saker. Det finns en orädd och entreprenöriell känsla som gör att jag får vara kreativ. Kompetenta kollegor, mycket ansvar och en innovativ produkt gör att det är kul att gå till jobbet.

Värdegrund

Innovation

Att ständigt testa nya lösningar och att leda utvecklingen– att våga vara nytänkande och bryta traditioner.

Passion for colleagues

Vi vet att vi inte kan ha nöjda kunder om vi inte har nöjda anställda.

Excellence

Efter 20 år som ledande aktör i Norden, strävar vi alltid efter att leva upp till vårt rykte.

Passion for clients

Vi tror att hemligheten till en långsiktig kundrelation bygger på att lyssna och att visa uppskattning.

Integrity

Vi strävar alltid efter att vara vänliga, flexibla, fokuserade och rättvisa i allt vi gör.

Transparency

Vi tror att samarbete och att dela kunskap bidrar till bättre resultat.