Mar

26

Datscha HQ, Kungsbron 2 plan 11, Stockholm
07:30 - 09:00
2019-03-26

Tisdagen den 26 mars arrangerar Datscha tillsammans med AXI Property Tax och EY ett frukostseminarium på Datschas nya huvudkontor, Kungsbron 2, i Stockholm. Vi bjuder in till en frukost med spännande talare och ett högaktuellt ämne. Ett bra tillfälle för dig som vill lära dig mer om hur den nya allmänna taxeringen kommer att påverka branschen.

I år sker den allmänna taxeringen av hyreshus, specialenheter, industrier och elproduktionsenheter. Allmän taxering av hyreshus sker vart tredje år och för industri var sjätte år, år 2019 sammanfaller dessa och samtliga av ovan fastighetstyper taxeras om. Taxeringen ligger till grund för den fastighetsskatt som belastar fastigheten de kommande åren samt är en utgångspunkt vid beslut om investeringar, kreditbedömningar mm.

Tillsammans med Ida Gabre Brånby & Ida Suneson Westgren, Skattejurister och ägare av AXI Property Tax redogör vi för aktuella regelverk idag och vad som är viktigt att tänka på i hela taxeringsprocessen. Vi diskuterar även marknadseffekterna av den nya taxeringen tillsammans med Ingemar Rindstig, Executive Director Real Estate at EY Nordic.

Hur kan ägare arbeta aktivt med fastighetstaxeringen? Vikten av ett rättvisande värdeår? Hur mycket ökar hyran pga fastighetstaxeringen? Påverkan på likviditeten och transaktionsvolymerna på marknaden? Hur behandlas industrifastigheter i ett nytt marknadsläge med högre efterfrågan på lager och logistik efter e-handelns framfart? Det är några av frågeställningarna som tas upp när vi tillsammans med AXI Property Tax och EY bjuder in till frukostseminarium.

Datum Tisdag 26 mars
Plats Datschas HK, Kungsbron 2, våning 11
Frukost  Serveras från 07:30
Tid                 Kl 08:00-09:00 seminarium

Talare

Ida Gabre Brånby,
Senior Manager,
Skattejurist, AXI Property Tax
Ida Suneson Westgren,
Manager,
Skattejurist, AXI Property Tax
Ingemar Rindstig,
Executive Director Real Estate,
EY Nordic

Seminariet är kostnadsfritt. Begränsat antal platser, så se till att anmäla ditt intresse för en plats.
Avboka senast 24 timmar innan aktivitetens start till event@datscha.com. Får du förhinder och avbokar senare utgår en no show-avgift på 500 kr ex moms.

Varmt välkommen!

Anmäl dig här