May

14

Datscha, Kungsbron 2, 11 trappor
07:30 - 09:00
2019-05-14

Tisdagen den 14 maj arrangerar Datscha tillsammans med CBRE ett frukostseminarium på Datschas huvudkontor. Vi bjuder in till en frukost kring ett högaktuellt ämne ”Effekterna av den nya tunnelbaneutbyggnaden på fastighetsmarknaden – vilka tjänar på den mest?” Ett bra tillfälle för dig som arbetar aktivt inom branschen att få ännu bättre koll på vilka effekter tunnelbaneutbyggnaden får på fastighetspriserna på bostäder och kontor runt om de nya stationerna.

Utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm är den första sedan 1994, då Kungen invigde Skarpnäcks tunnelbana. Denna utbyggnad innebär 2 mil nya spår och 11 nya stationer i Järfälla, Nacka, Solna och Stockholm. För ca en månad sedan utförde Stockholms Läns Landsting första sprängningen och nu är bygget igång. Landstinget ansvarar för planeringen, projekteringen och genomförandet – men denna stora satsning engagerar långt fler aktörer så som kommuner, fastighetsägare och inte minst boende och verksamma företag i områdena.

Tillsammans med Amanda Welander, Head of Research vid CBREredogör vi för hur detta kommer att påverka fastighetspriserna på bostäder och kontor runt de olika stationerna med utgångspunkt i den omfattande rapport som CBREs research team tagit fram.

Vad innebär detta för staden och vilka områden kan tänkas gynnas mest? Hur ser sambandet ut mellan pendlingstiden och bostadspriserna? Finns det ett liknande samband för kontor? Vilka påverkas mest av utbyggnaden? Det är några av frågeställningarna som tas upp när vi tillsammans med CBRE bjuder in till frukostseminarium.

Datum Tisdag 14 maj
Plats Datschas HK, Kungsbron 2, våning 11
Tid för seminariet Kl 08:00-09:00
Frukost Serveras från 07:30

Seminariet är kostnadsfritt. Begränsat antal platser, så se till att anmäla ditt intresse för en plats.
Avboka senast 24 timmar innan aktivitetens start till event@datscha.com. Får du förhinder och avbokar senare utgår en no show-avgift på 500 kr ex moms.

Varmt välkommen!

Anmäl dig här