BOKA DEMO

Datscha Valueguard

Datscha SE /

Komplettera Datscha med Valueguard

Datscha erbjuder transaktionsinformation även för småhus och bostadsrättsförenings-lägenheter via ett samarbete med företaget Valueguard AB

I Datscha kan man välja att ha extrafunktionen "Valueguard" I sitt abonnemang. Tjänsten innefattar information om transaktioner via Lantmäteriet, Mäklarstatistik AB samt direktavtal med ett flertal andra mäklarföretag. De har alltså 100% täckning på villor samt ca 85% på lägenhetsförsäljningarna av bostadsrättsföreningar.

Till detta applicerar Valueguard sina prisindex och kan på så sätt beräkna 'Pris idag' samt 'Referenspris'.

valueguard

Nasdaq OMX Valueguard-KTH Housing Index (HOX)

Det är med det så kallade HOX-indexet man räknar ut pris idag.

Det är ett kvalitetsjusterat prisindex för bostadsrätter och villor I Sverige. Varje månad publicerar Valueguard aktuella prisindex för Stockholm, Göteborg, Malmö och Sverige samt sammanvägda index för riket. Detta har utvecklats I samarbete med KTH, Kungliga Tekniska Högskolan. Indexet distribueras av Nasdaq OMX och bygger på data levererad av bland annat Svenska Mäklarstatistik AB och Lantmäteriet.

För att se hur indexet utvecklas för en given marknad så klickar du på "Prisutveckling" inne i verktyget. Den röda markeringen visar avgränsningen för just denna delmarknad. 

Analysera bostadsrätter- och småhuspriser

Undrar du hur nyproduktionsmarknaden ser ut kontra successionsmarknaden? Och undrar du hur det går med olika bostadsindex? Här kan du ta del av ett utbildningsmaterial om hur du kan göra dina analyser.

FLER NYHETER

Datscha Valueguard

Datscha SE /

Komplettera Datscha med Valueguard Datscha erbjuder transaktionsinformation även för…