BOKA DEMO

Real Capital Analytics förvärvar Datscha

Datscha SE /

Pressmeddelande 11 December 2019

Datscha går samman med amerikanska fastighetsdataleverantören Real Capital Analytics (RCA) i en av de största europeiska transaktionerna inom PropTech under 2019. Att kombinera Datschas tekniska färdigheter att koppla samman komplexa offentliga och privata datauppsättningar med RCAs globala räckvidd i Nordamerika, Europa och Asien, kommer leda till en ökad transparens på marknaden samt kommer leverera innovativa och smarta lösningar till fastighetsmarknaden.


Jacob Philipson, och Robert M. White, Jr., CEO och Grundare av Real Capital Analytics

Datschas prisbelönta mjukvarutjänst har blivit en standard för fastighetsmarknaden i Sverige och Finland och introducerades nyligen i Storbritannien. RCA är globalt kända för att tillhandahålla information om investeringstransaktioner i över 140 länder samt dess globala nätverk av starka relationer med fastighetsinvesterare, mäklare och långivare kommer att bana väg för Datscha att utöka sitt erbjudande till nya marknader.

”Både RCA och Datscha har etablerat sig på marknaden som en följd av integriteten i sin data samt den höga kundnöjdheten. Båda företagen har även en historia av innovation och den kombinerade tekniska och analytiska kompetensen hos medarbetarna kommer att vara en stark tillgång”, säger Robert M. White, Jr., VD och grundare av Real Capital Analytics.

”RCA är den perfekta ägaren. Att kombinera Datschas tekniska strategi med RCAs globala närvaro och datatillgångar kommer att möjliggöra något som ingen tidigare har gjort på marknaden”, säger Jacob Philipson.

”Vi grundade Datscha för 20 år sedan och det har varit en väldigt inspirerande resa. Nu är det dags för ett nytt kapitel och sammanslagningen med RCA öppnar upp en helt ny rad av möjligheter på en global scen. Vi har alltid beundrat RCA och är övertygade om att det kommer att bli ett bra nytt hem för Datscha, dess anställda och kunder”, säger Urban Edenström, grundare av Datscha och grundare och VD för Stronghold Invest AB.

Om Datscha
Datscha AB är Sveriges ledande leverantör av webbaserade tjänster för information och analys av kommersiella fastigheter på de svenska, finska och brittiska fastighetsmarknaderna. Tjänsten innefattar information om fastigheter, hyresnivåer, fastighetsbestånd samt möjlighet till simulering av marknadsvärden. Datscha har över 1 000 företagskunder, varav de flesta är verksamma i finans- eller fastighetsbranschen. www.datscha.se

Om Real Capital Analytics
Real Capital Analytics (RCA) is the authority on the deals, players and trends that drive the commercial real estate investment markets. Covering all markets globally, RCA delivers timely and reliable data with unique insight into market participants, pricing and capital flows. The most active investors, lenders and advisors depend on RCA’s market intelligence to formulate strategy and to source, underwrite and execute deals. An industry pioneer since 2 000, RCA has offices in New York, San Jose, London and Singapore. For more information, visit rcanalytics.com.

Ladda ner Datschas pressmeddelande som PDF här.

Ladda ner Strongholds pressmeddelande som PDF här.

FLER NYHETER

Datscha Valueguard

Datscha SE /

Komplettera Datscha med Valueguard Datscha erbjuder transaktionsinformation även för…